Wietnamska pizza

Wietnamska pizza
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Wietnam (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • 2 arkusze papieru ryżowego
  • 2 łyżki suszonych krewetek
  • majonez
  • sos sriracha
  • 2 jajka
  • 100 g pokrojonej w kostkę mortadeli lub innej wędliny
  • 1 posiekane chili
  • 3 ząbki posiekanego czosnku
  • wietnamskie zioła lub młody szpinak i kolendra, drobno posiekane

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozbij w misce jajka, wymieszaj z posiekanymi ziołami lub szpinakiem i dopraw chili oraz czosnkiem.


Papier ryżowy połóż i podgrzej na średnio rozpalonym grillu.


Na papierze równomiernie rozsmaruj jajka z ziołami. Następnie rozrzuć mortadelę i suszone krewetki. Polej majonezem i pikantnym sosem.


Po chwili pizzę złóż na pół i podawaj z ziołami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA