Omlet japoński
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
 - Ł'apetyt (odc.3)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Przekąski
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska
 
Składniki:
- 1 jajko
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 łyżka oleju z dyni
 - kilka kropel sosu sojowego
 - ½ małego chilli
 - bazylia
 - 1 pęczek natki pietruszki
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Zioła posiekać. Jajka wymieszać w naczyniu starając się nie robić baniek powietrza (nie odrywać widelca od dna). Połączyć z ziołami i resztą składników. Na rozgrzaną patelnię wlać cienką warstwę masy, smażyć na małym ogniu do ścięcia całości tak, by spód się nie rumienił. Przy pomocy pałeczek lub płaskiej łyżki zawijać omlet w plaski rulon, odsunąć go na brzeg patelni, a na odsłoniętą część patelni wlać następną warstwę masy. Podawać z mieszanymi sałatami, kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia międzynarodowa
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W