Szparagowe grzanki z burratą
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4 (odc. 5)
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 ser burrata
- 2 grube kromki chleba z serem, bekonem i cebulą
- 5-6 białych szparagów
- 5-6 zielonych szparagów
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek tymianku
- skórka otarta z jednej cytryny
- sól i pieprz
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szparagi obrać i pokroić na ukośne 2-3 cm kawałki. Na oliwie i maśle poddusić najpierw białe, a następnie zielone szparagi, aby były jędrne i chrupiące. Doprawić całość czosnkiem, skórką z cytryny oraz tymiankiem.
Kromki chleba posmarować masłem i obsmażyć z obu stron, aby były chrupiące. Ułożyć na nich podduszone szparagi. Rozerwać burratę i ułożyć ją na szparagach. Całość polać sosem z patelni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W