Lizaki bezowe
Oceń przepis:
81 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Bezy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 3 białka
  • 150 g cukru drobnego
  • 30 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka octu
  • barwniki spożywcze
  • kolorowe posypki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Białka w temperaturze pokojowej ubij do uzyskania piany. Po tym czasie dosyp cukier partiami, łyżka po łyżce. Ubijaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru przez około 10-12 minut. Na koniec dodaj cukier puder i ubijaj kolejne 2 minuty. Dodaj ocet.

Przełóż masę do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na papierze do pieczenia zrób kleksa z bezy, włóż w niego patyczek do lizaków i szprycuj lizaki bezowe. Posyp kolorowymi posypkami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni C i susz przez 2 godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA