Rukiew wodna z imbirem

Rukiew wodna z imbirem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Składniki:
3 pęczki oczyszczonej rukwi wodnej (ok. 750 g)
3 łyżki oleju
2 drobno posiekane ząbki czosnku
drobno posiekany kawałek imbiru
pokrojony pomidor bez pestek
sól i pieprz

Przygotowanie:
Umyć rukiew wodną i odwirować wodę. Rozgrzać olej w woku lub na patelni. Wrzucić czosnek i imbir, przesmażyć przez minutę. Dodać pomidor i usmażyć do postaci przecieru. Dodać rukiew i przesmażyć, przegarniając co pewien czas, do miękkości, przez ok. 10 minut. Doprawić.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.



 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA