Rukiew wodna z imbirem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Składniki:3 pęczki oczyszczonej rukwi wodnej (ok. 750 g)
3 łyżki oleju
2 drobno posiekane ząbki czosnku
drobno posiekany kawałek imbiru
pokrojony pomidor bez pestek
sól i pieprz
Przygotowanie:
Umyć rukiew wodną i odwirować wodę. Rozgrzać olej w woku lub na patelni. Wrzucić czosnek i imbir, przesmażyć przez minutę. Dodać pomidor i usmażyć do postaci przecieru. Dodać rukiew i przesmażyć, przegarniając co pewien czas, do miękkości, przez ok. 10 minut. Doprawić.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W