Omlet po francusku
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 2 łyżeczki masła
- 2 jajka
- 1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół (do wyboru: bazylia
- koper
- tymianek
- pietruszka
- trybula)
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztop masło na patelni do naleśników i omletów. Delikatnie roztrzep jajka i wylej je na gorącą patelnie. Kiedy spód się zetnie, delikatnie podważ brzegi i pozwól, żeby masa z wierzchu wpłynęła pod spód. Rób tak, aż wierzch także będzie ścięty, ale galaretowaty. Posyp świeżymi ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Zwiń ciasto i przełóż na talerz. Posmaruj masłem, jeśli chcesz.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W