Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
magazyn kulinarny, Polska, 2009, 6 x 26
Jedzenie kształtuje nasze życie - nasze ciała, naszą kondycję psycho-fizyczną , nasze zdrowie. "Ł'apetyt" to program z misją.
Prowadzący Grzegorz Łapanowski, zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków i kulinarnych inspiracji ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. W swoim programie proponuje rozwiązania, które nie tylko są pyszne ale również czynią nasze życie lepszym. Tematem przewodnim każdego odcinka są produkty, które najczęściej wkładamy do koszyka podczas zakupów, takie jak chleb, jajka czy ziemniaki.
Grzesiek "Łapa" Łapanowski ma ambitny cel: jest nim edukacja kulinarna. Chce przekonać widzów, jak ważne są poszczególne etapy przygotowywania potraw, począwszy do świadomego wyboru składników, poprzez ich odpowiednie zestawienie, właściwą obróbkę, aż do zaskakującego, bliskiego doskonałości efektu końcowego. W każdym odcinku, Grzegorz przedstawi trzy propozycje dań. W pierwszej części programu, będzie to prezentacja produktu-klucza w jego podstawowej formie. Prowadzący skupi się na walorach odżywczych produktu, jego wartościach zdrowotnych i podstawowym smaku. W drugiej części, sprawdzi przepis pochodzący ze starej polskiej książki kucharskiej (Monatowa, Ćwierciakowiczowa) jednak zamiast używać niezdrowych metod przyrządzania potraw promowanych w zamierzchłych czasach przez kucharzy, zaproponuje zdrowsze rozwiązanie. Puentą programu będzie przygotowanie kreacji Grzegorza inspirowanej produktem-kluczem.
Grzegorz Łapanowski - kulinarny patriota i sympatyk orientalnych smaków w jednym. Adept nauk politycznych, socjologii oraz bezpieczeństwa żywności. W życiu zajmuje się głównie jedzeniem. Dusi i pasteryzuje bez względu na porę i okoliczności. Gotuje na ekranie Kuchni.tv, a także w Dzień Dobry TVN. Pracował w kilkunastu restauracjach, ale wciąż traktuje kuchnię bardziej jako zamiłowanie niż pracę. Swoje umiejętności rozwijał w Akademii Kurta Schellera. Ma hopla na punkcie zrównoważonego rozwoju i zdrowej żywności. Jest działaczem Slow Foodu, EFTE oraz Koalicji na rzecz Polski Wolnej od GMO. Był wolontariuszem Banku Żywności, prowadzi zajęcia edukacyjne z dziećmi i młodzieżą, koordynował powstawanie książki kucharskiej EFTE Cook Book. Uwielbia jazdę na rolkach i targi warzywne o wschodzie słońca.
gospodarz programu: Grzegorz Łapanowski
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Komentarze
Nursultan 13 lat temu
cos sie chyba szykuje... swietny pomysl na program i zupelnie niezly prowadzacy.Czekam na kolejne odcinki w zaproponowanej konwencji. Podoba mi sie takie swiezutkie, zdrowe spojrzenie))
snoozy 13 lat temu
Program super.Prowadzenie-luz i kompetencja, przepisy-proste i trafione, oprawa-fajniejsza od istniejących.Czekam na kolejne odcinki
kropiak 13 lat temu
Bardzo mi się podobało, choć widziałam tylko końcówkę. Może uda mi się trafić na jakąś powtórkę :)
Pani_Kuflowa 13 lat temu
Taka zupka - mniam, mniam, palce lizac, nie załapałam tylko czy kalafior w dipie był gotowany czy surowy.
Kfiatosss 13 lat temu
karafior był szurowy:)
Hestia Q-34 13 lat temu
Nareszcie cos,co mozna ogladac z przyjemnoscia.
aagata 13 lat temu
Bardzo przyjemnie mi się ten program oglądało (tylko jedna rzecz mnie zaciekawiła- to chyba nie to forum, ale co tam, zaryzykuję- zakwas używany przez Prowadzącego był baaardzo gęsty. Ja zawsze używam właściwie płynnego. Czy to coś zmienia w wypieku pieczywa?).
Poza tym super, widać że Gość zna się na rzeczy!
cebul'ka 13 lat temu
pomysł na przewodni produkt programu- strzał w dziesiątkę!
prowadzący na pięc z plusem!
a na dodatek to drugi po 'Po-smaku' Gosi Polańczyk nasz polski świetny program- nareszcie!
mrowa 13 lat temu
mi też pasuje i już parę razy widziałam prowadzącego w innych programach np:w "DD TVN" i dobrze tam sie tam odnajdywał
jacek1f 13 lat temu
Bardzo fajny!
Zapatrzony troszkę w JO, ale lepiej tak niż w kogo innego:-)))
Świetne podejscie "misyjne", tak trzymać!
Nursultan 13 lat temu
"zapatrzony troszke w JO" - eee mysle ,ze to przesada.
Nasz prowadzacy jest dostatecznie samodzielny i zdaje sie, ze bez specjalnych kompleksow. Tak sie dzieje wowczas gdy jest sie pewnym swego.
Pewnie za jakis czas to JO poprosi o numer telefonu do G L'apetyt.
jacek1f 13 lat temu
oby@ Jestem za!
:-)
mrowa 13 lat temu
możemy być dumni z Ł'apetyta
Arturoo 13 lat temu
Dla mnie bomba!
migotka333 13 lat temu
bardzo mnie zainteresowały bułeczki z mąki orkiszowej... prowadzący program nie podał jakiego typu ma być ta mąka. Myślałam, że jest tylko jedna, a tu się okazuje (przynajmniej w moim sklepie) że są dwie, typ 700 i typ 2000. Obie nie należą do najtańszych, więc nie chciałabym wywalić kasy do kosza, bo bułeczki bardzo ładnie się prezentują. Który typ będzie właściwy ?
funkyfood 13 lat temu
Hej Migotko,
W programie Łapa używał mąki orkiszowej typu 700. Smacznych wypieków:)!
migotka333 13 lat temu
Dzięki :-D
Zakupiłam odpowiednią mąkę, wieczorem zabieram się do roboty (żeby na rano były świeże bułeczki).
mrowa 13 lat temu
cudnie teraz to mój ulubiony program i prowadzący
oby tak dalej
Wymarzonydom 13 lat temu
Miły chłopak, któremu nikt najwyraźniej nie musi pisać tekstów(chociaż ze smakiem umami "popłynął":)). Podoba mi się:)
gosiak78 13 lat temu
Kiepska podroba Jamiego Oliwera. I gestykulacja typu Piotr Przykaza.
Nursultan 13 lat temu
oj, gosiak78....skąd w tak w tak krótkiej "recenzji" tyle żołci ? Naprawde nic Ci sie w programie nie spodobalo ? Aż tudno uwierzyć...
migotka333 13 lat temu
Nie wiem od czego zacząć...pewnie coś zrobiłam źle :-D
Swego czasu Snoozy ostrzegał przed używaniem do wypieku domowego pieczywa normalnych drożdży... one nadają się tylko do słodkich wypieków.
Bułeczki wyszły twarde (mimo, że ładnie ciasto wyrosło), na początku piekłam w 180stC, ale bułki się nie chciały przyrumienić, więc po 30 min zwiększyłam na 220stC, ale już było pozamiatane - twardziochy i już.
A i jak na tą porcję mąki (przynajmniej jak dla mnie) za dużo soli. Nie dojże twarde, to jeszcze słone.
Nie poddaje się...zostało mi jeszcze pół kilo mąki orkiszowej (11pln za kg). Może ktoś przeliczy ilość drożdży użytych w przepisie na ilość drożdży suchych
babsy 13 lat temu
Ja używam do wypieku domowego chleba zwykłych drożdży, takich, jakie można kupić w każdym sklepie. Kostka 100 g, jakieś 80 gr. Chleb wychodzi dobry, wcale nie twardy. Bułki też.
migotka333 13 lat temu
Pierwszy raz robiłam ze zwykłymi drożdżami... domowy chleb piekę ze suchych jakoś już od roku. Jak coś nawalało to z reguły z winy beznadziejnej mąki.
Tak, zwykłe drożdże są tanie... będę jeszcze próbować
:-)
snoozy 13 lat temu
Ja nie wiem jak to się dzieje ale do wyroby wszelkiego pieczywa-bułek, chleba, focacci itp z tego samego rodzaju mąki używam świeżych drożdzy i wychodzi kicha, używam instant i wychodzi wszystko super.Chyba mój piekarnik nie lubi świeżych drożdzy :-)
Słodkie wypieki za to tylko na świeżych
bigmaciek 13 lat temu
Program rewelacja. Prowadzący pasjonuje się tym co robi, gada od rzeczy i naprawde potrafi zaciekawić. Brakuje mu troche werwy w stylu Ainsleya. Chyba w samodzielnym programie jest troche zestresowany bo gdy występował jako gość w Atelier Smaku to tak się rozkręcił że dwojga gospodarzy po prostu nie istniała.
cebul'ka 13 lat temu
najlepszy! ;-)
jacek1f 13 lat temu
z każdym odcienkiem - gratulacje dla prowadzącego i pomysłodawców.
Padre 13 lat temu
Sztywno prowadzony
Padre 13 lat temu
i co drugie słowo to "genialny" :)
alldonna 13 lat temu
W końcu doczekałam się udanego programu kulinarnego polskiej produkcji. Po pierwsze prowadzący jest nietypową osobą - kiedy go poznałam miał na nogach rolki. Później wielokrotnie widziałam jak jechał z Warszawską Masę Krytyczną przez miasto. Zwolennik myślenia o tym skąd pochodzi to co jemy. Do tego przemiły facet, nie irytujący niczym w swoim zachowaniu. Potrawy może nie do końca trafiają w moje gusta, ale są nowe, świeże i oryginalne. Bardzo mi się podoba! A jedenie w jego wykonaniu jest co słowo genialne :)
IzaBella 13 lat temu
Swiat jest pelen malkontentow- zastanawiam sie co nowego wnosza takie wypowiedzi jak ta "wyartykulowana" przez PADRE. Moze to jakies kompleksy ?
Ela LISA 13 lat temu
Bardzo dobry program.Prowadzacy na luzie.Ciekawe przepisy.Mily, sympatyczny chlopak. Najlepszy Polski program kulinarny w TV KUCHNI.Z przyjemnosia ogladam.
Nursultan 13 lat temu
poprobowalem zonglerki nozem (zgodnie z instrukcja L'apetyta)- hurrraa, nadal mam dziesiec palcow a cebulka pokrojona, jestem wdzieczny za ten szczegolowy instruktaz)
Co zas tyczy historii tatara - to pytalem u zrodla t.j. Kazachow jak to z nim bylo naprawde. Jednoznacznej odpowiedzi nie otrzymalem, moze dlatego ze nie bardzo byli przekonani do miesa wolowego, na pierwszym miejscu stawiaja...konine, baranine.
A tak wogole to mam do Kazachow wielki respekt w sprawach miesa- sami mowia ze maja drugie miejsce w spozyciu miesa po..wilkach.
cebul'ka 13 lat temu
wkradł się mały błąd w wideoprzepisy programu- pieczeń monatowej, a nie montanowej. :)
balzaq 13 lat temu
zauważyłem coś dziwnego koleś robił hamburgera z wołowiny chyba powinien być beefburger ?? program wok nawet mi się podoba
Krzysztoforek 13 lat temu
Ham - to z angielska "szynka" a nie wołowina. Zresztą hamburger z wołowiny to tak naturalna rzecz jak schabowy z wieprzowiny :)
Ela LISA 13 lat temu
Swietny chlopak. Gotuje z latwoscia,widac ze z przyjemnoscia.
Pieknie wycina szypulki z pomidorow ,i pietki z cebuli przed pokrojeniem.
Moze to glupie, ale zawsze zwracam na to uwage.W domu tez nikt, czegos takiego nikomu nie podaje, dlatego,jest to dla mnie wazne.Dobry program i kucharz.
stephania 13 lat temu
to ja mamy pytanie do Was trochę z innej beczki - czy ktoś z Was rozpoznał może sklep, w którym p. Grzegorz kupił wołowinę? Podoba mi się, że propaguje polską, zdrową żywność - do tej pory kupowałam mięso w sklepach ekologiczny, ale finansowo pójdę niedługo z torbami.
Ten jego sklep wydaje się fajny, nieduży, świeże mięso. Kurczaka chyba też tam kupował... Rozpoznajecie? :)
Ela LISA 13 lat temu
Nie zaluje tez jedzenia, ani sobie, ani innym.Z apetytem je prawdziwe domowe porcje.Az przyjemnie popatrzec.Naturalnosc. Natke sieka tak, zeby nikomu w gardle nie stawala.U mnie w rodzinie, zawsze wszyscy siekali natke w taki sopsob.Dlatego drazni mnie , niechlujny sposob siekania , czy nawet rwania natki przez innych kucharzy z programow kulinarnych.
Czy takie grube lodygi czy kawaly listkow, sa wedlug Was smaczne.Dla mnie nie.
Jestem pelna podziwu dla naszego kucharza. Profesjonalizm w kazdym calu.
Kfiatosss 13 lat temu
to jest sklep przy Powsińskiej, po drugiej stronie Bonifacego w kierunku Wilanowa. zaraz przy Sadybie. w pawilonie handlowym na gorze jest KFC. Pan jest super śmieszny ma niesamowita zagaję:)
Hestia Q-34 13 lat temu
Zdecydowanie DUZY PLUS!
spicysweet 13 lat temu
JO?
Brakuje mu duzo, pomysl juz widzialem (wspomniamy JO), malo wiarygodny mimo wszystko, informacje przekazuje jakby na kolanie przeczytal, wyglada jakby nie spal kazdej nocy.
Przepisy mozna zaakceptowac, ale to przerost formy nad trescia.
Program na czasie nie polega w 30% na siekaniu.
IzaBella 13 lat temu
spicysweet
napisał o sobie:
slodko gorzko kwasno ostro
...ja jeszcze dodam od siebie:zazdrosnie, zawistnie i...malo interesujaco
spicysweet 13 lat temu
IzaBella... Subiektywnie po pierwsze, moze mam inna percepcje. Raczej na pewno. Nie jest to forum na moj temat, tak mi sie wydaje.
Milego ogladania...
leo 13 lat temu
Wg. mnie program jest bardzo dobrze zrealizowany, ładny i umiarkowanie ciekawy, a prowadzący charyzmatyczny i poprawny. jednak coś mnie w nim denerwuje, jakoś mimo wszystko mu nie ufam i nie jestem w stanie zaakceptować go w 100%.
Dzidka 13 lat temu
Zrobiłam hamburgery według przepisu Ł'apetyta i domowy ketchup - wyszły naprawdę dobre. Nawet mój syn - wybredny niejadek pałaszował aż miło.
Co do samego programu - czekam co będzie dalej. Z ciekawością:-)
Bartek Grzywacz 13 lat temu
Z calym szacunkiem dla pana prowadzącego bo w końcu akademia Kurta Schellera to nie byle co, ale nie przekonuje mnie do tego co robi.
Moim zdaniem za duzo oglądał Jamiego Oliviera (ewentualnie rezyser) -duzo gestykulacji, nieco "toporne" przepisy. Moim zdaniem nie w ilości siła. Sztuka przygotować coś dobrego z niewielu składników.
Mozecie mnie zle odbierać ale wszystkie polskie produkcje w Kuchni TV nie docierają do mnie - w kazdej widze kopie jakiegoś zachodniego programu. Przyznaje jest kilka wyjątków ale niestety tylko kilka.
Ale cóz pewnie i taki program znajdzie swoich zwolenników.
pozdrawiam
Bart
IzaBella 13 lat temu
Zabawne sa te pseudo recenzje polskich programow kulinarnych (vide Bartek Grzywacz czy spicysweet) -pelno w nich bardzo powierzchownych opinii.
Niby mowia cos o ogladanym programie (prowadzacym), ale najczescie przemycaja karkolomne wlasne, kontrowersyjne sądy:"bo w końcu akademia Kurta Schellera to nie byle co","mozecie mnie zle odbierać ale wszystkie polskie produkcje w Kuchni TV nie docierają do mnie"
Mili panstwo o co chodzi ?-wyraznie tu wylazi jakis potworny kompleks wobec zachodnich produkcji kulinarnych (i "mistrzow").Tymczasem programy te sa bardzo rozne - od sieczki po fantastyczne realizacje. Na tym tle nasi kucharze wypadaja calkiem,calkiem niezle.
Wg mnie filmiki z L'apetytem w roli glownej swietnie sie bronia.
Panie Grzegorzu powodzenia))
Bartek Grzywacz 13 lat temu
Na szczęście Szanowna IzaBello mam prawo do - powierzchownych a także karkołomnych i tym bardziej kontrowersyjnych sądów.
Kompleks zachodnich produkcji? Jakoś nie dostrzegam go w polskich programach "Para w kuchni" czy "MamMaryla".
Chętnie sie dowiem co kontrowersyjnego i karkołomnego jest w tym ze pan Grzegorz ukończył szkołe Kurta Schellera z wyróżnieniem ( i to nie mój osąd tylko fakt). tym bardziej powinno sie wymagać od niego o wiele wiele wiecej.
Sztuką jest pieknie sie różnić - pozdrawiam
blueszcz 13 lat temu
ja z kolei nie widzę nigdzie "naoglądania się" jamiego olivera. może program idealny nie jest, może daleko mu do zachodnich produkcji, ale prowadzący jest symaptyczny, otwarty, a przepisy jasne i przystępne. nie rozumiem tego zarzutu, że sztuką jest przygotowanie czegoś dobrego z niewielu składników. z tego co zauważyłam wszystkie przepisy z ł'apetytu są proste i nie wymagają ani wielkiej ilości składników, ani ogromnego nakładu pracy. początkowo coś mnie drażniło w manierze mówienia pana łapanowskiego, ale szybko przestałam to zauważać. proste, ciekawe propozycje i [to chyba:)] urok prowadzącego bardziej przyciągają moją uwagę:)) pozdrawiam.
spicysweet 13 lat temu
IzaBella czyzby milosc do Lapy byla tak duza, ze tylko oceniasz i bronisz jednego formatu? Znajomosc blizsza lub dalsza czasami prowadzi do krzywego zwierciadla.
Moja sybiektywna ocena czy niech spojrze... Bartka Grzywacza sa ocenami. Tak jak pisalem wczesniej ogladaj i zachwycaj sie, posiadamy troche inna percepcje. Dla uprzedzenia pytania, Bartek Grzywacz jest osoba z ktora sie zgadzam,nigdy nie poznalem, prosze nie szukac teorii spisku.
spicysweet 13 lat temu
IzaBella. Mam, znalazlem, tak jak Ty pochodzi z Zielonej G.
Kolejny pseudo-warszawiak...
Mialem nosa co do Twojej bliskiej jak widac znajomosci.
Wpisy na YT przy programie mnie naprowadzily.
youtube.com/watch?v=aTS2nCMC9lQ
Nie powiem, wyglada jakby przesadzal z zielonym z Zielonej, nie chodzi o bazylie...
Tak na marginesie macie fajna palmiarnie.
Zielono mi:)
cebul'ka 13 lat temu
a mi się wydaje, ze spicysweet jednak przesadzasz. doszukujesz się jakieś teorii spiskowej. Łapa ma swoich widzów i w ZG i Warszawie. A wysuwanie wniosków, że przesadzał z zielonym jest co najmniej nie na miejscu, zwłaszcza, że nie masz do tego żadnych podstaw- ludzie zawsze pisali i będą pisac różne rzeczy, a opieranie się na wiadomościach z YT jest horrendalne.
opcji 'pseudo-warszawiaka' nie będę komentowac, bo to chyba taki warszawski kompleks.
IzaBella 13 lat temu
Dyskusja na forum odeszla dosc daleko od glownego watku - powroce wiec do swej glownej tezy - "L'apetyt" Grzeska Lapanowskiego to dobry polski program kulinarny.
Nawet pohukiwania niektorych "pieknie rozniacych sie" malkontentow nie sa tego wstanie zmienic. Dowod?...bardzo prosze - swietne miejsce w rankingu programow oraz wysoka srednia ocen u duzej grupy widzow. Pytanie tylko czy 6 odcinek zamknie cykl czy beda kolejne. Uwazam, ze pomysl wart jest kontynuacji. Recepty proste, mocno osadzone w polskiej tradycji,swietna promocja zdrowej kuchni i refleksja wokol tego co zwyklismy pospiesznie wkladac do garnka- zyskaly prowadzacemu sympatie widzow (moja oczywiscie rowniez).
Nie skomentuje uszczypliwosci i tropicielskiego zaciecia spicyswet'a - zachece Go jednak do tego aby przemogl sie i poszukal kontaktu z Bartkiem Grzywaczem, bo jak sam pisze: "Bartek Grzywacz jest osoba z ktora sie zgadzam,nigdy nie poznalem...".
Zatem odwagi, Lapa ludzi jednoczy i za to mu dodatkowy plus))
spicysweet 13 lat temu
Tak za daleko, oj za daleko.
Zycze wszystkim samych sukcesow.
Pozdrawiam
leo 13 lat temu
chyba jakaś rzesza fanek-przyjaciółek pana Grzegorza forum atakuje:) to dobrze, znaczy, że pan medialny jest.
ale po ostatnim odcinku mam jeszcze więcej wątpliwości - gdzie kończy się stylizacja na JO, gdzie zaczyna się lansowanie na modę w stylu slow, a gdzie to wszystko jest jego i prawdziwe. bo coś mi się wydaje, że pan jest jednak mocno wykreowany na potrzeby TV.
czekam jednak na kolejne odcinki, może kiedyś wyjaśnię sobie tę zagadkę.
jacek1f 13 lat temu
A jednak jak sie oglada zaraz po Mamamaryli - to to jest to:-).
Ze zbyt wieloma męczącymi machaniami rękoma, jak t'Raperzy znad Wisły, z mrużeniem oczu, z akcentowaniem troszke sztucznym... ale to jest to:-)
I nie było rosotta!
jacek1f 13 lat temu
aha, i dopiero podejrzalem, ze scenopis to Gosi, gratulacje!
Ela LISA 13 lat temu
To ciekawy program.Nowoczesnie,ale smacznie i zdrowo.Przyjemnie ogladac.
mariolazlublina 13 lat temu
Dzisiaj oglądałam ten program po raz pierwszy. W przyszłym tygodniu będę robiła chlebek na zakwasie. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam prowadzącego, człowiek z pasją, a takich bardzo lubię.
Nursultan 13 lat temu
leo - pisze, ze "Pan jest dosc mocno wykreowany na potrzeby TV" - zastanawiam sie czy jest to uszczypliwosc czy komplement?
Wyraznie widze, ze L'apetyt swietnie sobie radzi- jednoczesnie wystepujac w paru roznych programach i rolach. Czesta obecnosc w mediach moze oznaczac, ze Grzegorz w sprawach o ktorych mowi - ma sporo interesujacego do powiedzenia...
marghe 13 lat temu
Program jest w porządku.
Drażnią mniew drobiazgi - np zbyt często używane słowo "genialny", zdrobnienia itp. Ale reszta jest ok :)
gulasz 13 lat temu
Nie wiem czemu ale ten gość mnie wkurza. Potrawy ma fajne, wypróbowałam kilka z nich i wychodzą super. Ale prowadzący mnie wkurza strasznie.
CzEkOlAdKa 13 lat temu
Eeee... Lubię ten program, ale też mnie wkurzają np. te jego "genialne", "świetne" itp.
Moim zdaniem w Ł'Apetyt jest fajne to że wszystko jest proste i smaczne, no i nasze, polskie :)
Ela LISA 13 lat temu
Robilam ostatnio kurczaka, z przepisu programu o drobiu. Co moge dodac od siebie, pachnie pomarancza, ale jest troche mdly.
Proponuje,nie dodawac soku pomaranczowego, tylko starta skorke z pomaranczy,i pokrojony owoc. Zrobic gesta marynate , taka ktora przyklei sie do miesa. Przypraw sporo. Wiecej niz sie nam wydaje, bo mieso,bedzie malo doprawione. Przy najblizszej okazji,sprobuje zrobic go jeszcze raz. Nie dawajcie chili w proszku, tylko sambal oleek, tak jak w programie, a nie w przepisie, podanym przez TV Kuchnie.
IzaBella 13 lat temu
"Nie wiem czemu ale ten gość mnie wkurza. Potrawy ma fajne, wypróbowałam kilka z nich i wychodzą super. Ale prowadzący mnie wkurza strasznie"
Swietnie, ze potrawy wychodza- to jest najwazniejsze)), moze to "wkurzenie" pomaga ? Taka dodatkowa przyprawa...
jacobs 13 lat temu
Gestykulacje, machanie rękami i komentarz w programie "Ł'apetyt i Jak Piotr Przykazał " jest identyczny i chyba scenariusz piszą te same osoby ?
BeeJay 13 lat temu
Program i prowadzący rewelacyjny. Jestem pozytywnie zaskoczony. Choć nie wszystkie przepisy powalają. Te wrzucane wszędzie kiełki i różne takie niejadalne składniki. ;) Rozumiem, że to taka restauracyjna maniera dekoracji. Czekam na schabowego (króla polskiej kuchni) w wersji light.
Arczi 13 lat temu
gość imho bardzo chciałby być polskim "Dżejmim" ;), aczkolwiek oryginał mnie bardziej przekonuje. Przepisy ciekawe, mimo że kuchnia "light" to nie moje klimaty. Widać, że gość zna się na rzeczy, aczkolwiek (jak już parę osób stwierdziło) ma parę denerwujących na dłuższą metę haseł i zachowań. Ale ogólnie na plus.
Aha, moja narzeczona stwierdziła, że prowadzący ma "kaprawe oczka" ;)
piani 13 lat temu
"Rapujacy" prowadzacy doprowadza mnie ZAWSZE, bardzo konsekwentnie, do zlapania za pilota i zmiany programu. Kicha.
Agnieszka 13 lat temu
Uwielbiam ten program, wszystkie przepisy chętnię wypróbuję. Narazie został wyprubowany tylko pieczony kurczak + sałatka jak i omlet japonski z sałatką, obie pozycje mogę polecic.
Ela LISA 13 lat temu
Mnie kurczak, raczej smakiem nie powalil. Zapowiada sie smacznie, a jest taki sobie.
cebul'ka 13 lat temu
ja też próbowałam przepisów- są przepyszne. i chcę więcej, więcej, a tu tylko powtórki :(
Chief_Botta 13 lat temu
Nie ukrywam ze meczy troche ten prowadzacy...
Nadwyraz podkresla swoja pasje...
Nursultan 13 lat temu
Wiecej programow z pasja na Kuchni TV! Zastanawiam sie KTO decyduje o emisji kolejnych odcinkow (czy sa takie?).Polskich produkcji jak na lekarstwo, zachecam wiec L'apetyta do kontynuacji)). Stanowczo warto.
Hors Dewre 13 lat temu
Przepisy mogą być, gorzej z prowadzącym. Wg mnie, ktos wmówił mu urok i charyzme - a tymczasem owszem, chłopak w miare umie się wygadać, jednak reszta (zachowanie, gestykulacja, mimika, teksty) wydają sie dość sztuczne i wymyślone na papierze.
Wydaje mi sie, ze to program dla - bez urazy - kobiet, które chetnie popatrzyłyby na przystojniaka w kuchni (dla mnie akurat gospodarz nie jest ideałem męskiej urody, no ale kto by tam starego dziada pytał o zdanie... ;)). Kreacja na polskiego Jamiego - ewidentna, z tym że za małego Jamiego w Łapanowskim.
IzaBella 13 lat temu
Interesująca opinia dot. sztucznej kreacji Ł'apetyta, wg mnie obarczona jest jednak jedną wadą - jest wymyślona od początku do konca. Widziałam chłopaka "w akcji" jako współprowadzącego pierwszy Film Food Festival - jest kompetentny, naturalny i co ważne pełen pasji.
Doszukiwanie sie podobienstw z Jamim tylko potwierdza tezę, że to osobowość raczej z górnej półki programów kulinarnych. Zaczepki Horse Dewre dot. urody prowadzącego i wynikajacej z tego rzekomej sympatii pan sa mocno naciągane i chyba zbędne.Osobiście nie tego szukam w programach kulinarnych...
Hors Dewre 13 lat temu
"opinia jest wymyślona" i to jest jej wadą?? Logike pozostawie bez komentarza, podobnie jak w zdaniu: "Doszukiwanie sie podobienstw z Jamim tylko potwierdza tezę, że to osobowość raczej z górnej półki programów kulinarnych". Bo doszukiwanie sie poobienstw potwierdza tylko teze, ze rynek polski ma zapotrzebowanie na takiego bohatera, i ze kuchnia.tv kogos takiego szuka. Co nie znaczy, ze znalazła ;)
Moja "wymyslona" opinia nie jest zaczepką, tylko wlasnie opinią o programie. Nie musi mi sie podobac, nie jestem - Izabello - PR-owcem tego pana ;)
Markoz1959 13 lat temu
Bardzo fajny program. Szkoda, że prowadzący jest mało wykształcony. Nie mówi się "półtorej kilograma", bo właściwe chyba jest półtora kilograma? Błędów jest znacznie więcej, ale może kiedyś ich ubędzie? Z nadzieją - telewidz
cebul'ka 13 lat temu
fakt trochę wpadek językowy się zdarza- ale wygrzebałam w internecie, że skończył 3 fakultety.. ;-) więc mało wykształcony to chyba średnio, ale wpadki są :)
IzaBella 13 lat temu
Horse, gustów ci raczej nie będę zazdrościła - to pewne. Cytowac twoich "złotych mysli" tez nie zamierzam)) Prowokujesz do dyskusji w wielu wątkach swym napastliwym tonem.Myślę,ze tak naprawdę to chyba lubisz tylko..siebie (pewnie z wzajemnością). Przekonany o własnej nieomylności próbujesz przeforsowywać dość karkołomne opinie - a z sądów , ktore wypowiadasz wynika ,ze tak naprawde to...mało wiesz. Z tym "zaletami" raczej nikt PR-owcem cie nie zrobi.Pomyśl o tym troszeczke zanim rozpętasz kolejna pseudo burzę...
Hors Dewre 13 lat temu
"Wielcy klasycy kuchni francuskiej, z Julią Child na czele..." - tyle usłyszałem dzis w Łapetycie i... no cóż, postanowiłem dać sobie spokój z tym programem :D
Izabela - nie chce mi sie wnikac, czy jestes PR-owem tego pana, czy nie. Na moje oko - jestes, ale to w sumie bez znaczenia: każdy ocenia program na własną rękę. Spróbuj natomiast powstrzymac sie od osobistych wycieczek pod adresem ludzi, którzy mają odmienne od ciebie zdanie. Zrobi lepiej dyskusji, jesli zamiast "psychologii" bedziesz trzymac sie faktów ;P
IzaBella 13 lat temu
Skorzystalam z dobrej rady Hors Dewre i zamiast "psychologii zaczelam trzymac sie faktow". Oto zlote mysli Horsa z forum, ktore sa jak sadze jego cennymi przemysleniami:
"CZY TY MASZ - pisze do eli lisy - DOBRZE W GŁOWIE, KOBIETO???"
"to jest jakas obsesja, maniakalne zachowania o psychopatycznym rysie
dno", " kilo mułu", "ogarnij sie jakos mentalnie, bo smutek od ciebie wieje niczym z jamy"...
po przeczytaniu zastanawiam sie jak wyglada ten madrala klepiacy w klawiature.Na ile mozna serio traktowac takiego dyskutanta ? Postanowilam dac sobie spokoj...
Ela LISA 13 lat temu
Droga IzaBello , czy musisz na tym przykladzie, zalatwiac swoje sprawy z Horsem Dewre ? Jego to jeszcze bardziej ucieszy, bo ktos te wypociny czyta z obrzydzeniem.
Istnialy trole, i beda istnialy. Omijaj go szerokim lukiem, i nie wdawaj sie z nim w dyskusje .Kazdy ma prawo miec inne zdanie , ale nie mozna z tego powodu nikogo obrazac .
IggyPop 13 lat temu
W sumie program niezły, dobre, proste przepisy.
Ale pan Grzegorz jak dla mnie jest zbyt wyluzowany przez reżysera :) , zbyt chyba zapatrzony w Jamiego. A Jamie jest jeden i wystarczy. Więcej siebie Panie Grzesiu i będzie na "6+".
Megantoja 13 lat temu
A propos komentarza IggyPop'a to podobieństwo do Jamie'go jest dla mnie znikome a nawet gdyby to dlaczego nie. W końcu wzoruje się na nim cały świat!! I klasą dla mnie jest się wzorować od najlepszych. Stylem napewno prześciga pan Jamiego i oby tak dalej:-)
Nursultan 13 lat temu
Program L'apetyta trzebaby nieco odswiezyc emitujac kolejne odcinki, tymczasem KUCHNIA TV jakos z niezrozumialm uporem emituje kolejne wersje Adamow i Mammaryl. Kto odpowiada za dobor poszczegolnych odcinkow ? Moze to dobra okazja aby podyskutowac o gustach kulinarnych i wiosennej ramowce tego popularnego kanalu?
deska 13 lat temu
Jeśli chodzi o polskie produkcje na kuchnia tv, które widziałem to tak:
Ł'apetyt - to jest to, bez zastrzeżeń
mamaryla - fajne pomysły, często proste i tradycyjne, ale oprawa nudna
adam - nic ciekawego, przekombinowane
zimowe coś tam smaku - koszmar, patrzę na nich i myślę zupełnie o czym innym, ie potrafię żadnej potrawy sobie przypomnieć, andrzej lepper jest naturalniejszy
IggyPop 13 lat temu
[quote Megantoja napisała 04.03.2010 14:23]
A propos komentarza IggyPop'a to podobieństwo do Jamie'go jest dla mnie znikome a nawet gdyby to dlaczego nie. W końcu wzoruje się na nim cały świat!! I klasą dla mnie jest się wzorować od najlepszych. Stylem napewno prześciga pan Jamiego i oby tak dalej:-)
[/quote]
TAK!!! Bądźmy wtórni. Podglądajmy i powielajmy.
Sorry Megantoja, ale uważam, że nie musimy się na nikim wzorować, ale robić swoje. Czy naprawdę jesteśmy aż tak mało kreatywni, że wciąż ktoś musi być wzorem? Myślę, że nie. A to, że na Jamie'm wzoruje się cały świat jak piszesz nie oznacza, że polskie programy kulinarne muszą pachnieć tym panem.
k.tyczynski 13 lat temu
A mi się podoba ten program, trochę ma dziwne słownictwo, które wydaje się lekko naciągane... Przepisy prezentuje ze starej książki, ale nie za bardzo widać czy je podkręca i modyfikuje. Mimo wszystko program się fajnie ogląda, dajcie w końcu jakieś nowe odcinki, ja widzę chyba ciągle 3 powtarzające się ;/
spicysweet 13 lat temu
Izabella znowu na froncie:) Daj kobietko spokoj, z każdym odmiennym zdaniem walczysz. Popatrz na inne formaty, napisz kilka slów o innych.
Daj na luz...
IzaBella 13 lat temu
Troche mnie tu nie bylo, ale jak widze spicysweet teskni za mna obsesyjnie;)-zatem wracam...
Oczywiscie mam swoich faworytow w programach KUCHNI TV, ja sie latwo domyslec wlasnie L'apetyt do nich nalezy.Dlaczego? bo jest kompetentny i lekkomanieryczny-wroze przyszlosc)).Promuje kuchnie zdrowa oparta o lokalne produkty,ogladajac mam wrazenie ,ze pan Grzegorz swietnie sie bawi. Ten luz mi odpowiada..
Mammaryla ?przedstawia kuchnie, ktora w swiecie jest swietnie znana i nie wymaga specjalnego lansu.Trebiano i Montepulcciano pokazaly jak mozna z sukcesem powalczyc na trudnym rynku jesli jest sie swietnym produktem.Kuchnia wloska jest tansza i jak wielu sadzi lepsza od kuchni francuskiej z latwoscia zdobywa sobie sympatie w swiecie. Takich promotorek (i lepszych) ja Mammaryla w Italii jest mnostwo(vide Donatella Mancini).Nasza prowadzaca sympatyczna i dosc przekonywujaca)
Adam?niestety nie moja bajka,choc pewnie ma swoich odbiorcow, mnie w programie razi natretna promocja. Trudno lansowac cos , co wylansowac sie raczej nie da. Golym okiem widac, ze prowadzacy nie ma zadatkow na gwiazde)) a to , ze prowadzi gdzies knajpe- Mon Dieu coz to za argument?...dla mnie takie tam sobie "wypelnienie ramowki"
Wspolna zaleta wymienionych propozycji jest to ,ze powstaly w Polsce, tj.przeszly nielatwa droge od "producenta do klienta" i podjely sie rywalizacji z wysokobudzetowymi programami zagranicznymi. Bedzie dobrze, pierwsze koty za ploty))
G.K. 13 lat temu
Oglądam sobie dzisiaj program o rybach i troszkę mnie rozbawił a nawet zadziwił. Pan Grzegorz smażył pstrąga na patelni, chciał go obrócić na drugą stronę. Czymś go złapał za głowę, uniósł w górę, przy okazji mówiąc [i]-Oby tylko nie urwała się głowa[/i], położył na drugim boku ucieszony że się nie urwała. Nie wiem czy pan Grzegorz jest zawodowym kucharzem czy tylko amatorem ale ja, laik w dziedzinie gotowania, kiedy grilluje rybkę to obracam ja na druga stronę przez plecki a nie łapie za głowę i modlę się by się nie rozwaliła.
Hors Dewre 13 lat temu
Bardzo sie ciesze ze sie odezwałas, Isabelo - lubie rozmawiać z PR-owcami, gdyż zazwyczaj prezentują oni dosc odmienny punkt widzenia.
Do twojej wypowiedzi, uwypuklajacej zalety Grzegorza Łapanowaskiego i dyskredytującej jego konkurencję, chciałbym jedynie dodać, ze Adam Chrząstowski nie jest szefem kuchni "jakiejś knajpy", lecz jednej z pięciu najlepszych restauracji w Polsce. Prowadzi także niezależnego bloga, na którym dyskusje prowadzone przez branże gastronomiczną i smakoszy wykraczaja daleko poza poziom innych miejsc gastrononimicznych w polskim internecie. Kiedys pisałaś, ze Grzegorz czesto prowadzi rozmaite show w supermarketach - zycze mu szczerze i z całego serca, aby mógł się kiedyś pochwalić porównywalnymi osiągnięciami.
IzaBella 13 lat temu
Drogi Horsie...wyobraznia Cie poniosla.
po pierwsze nigdy i nigdzie nie pisalam- ze pan Grzegorz "czesto prowadzi rozne show w marketach". osobiscie watpie...
po drugie -nie jestem PRowcem (niczyim) i daj juz sobie spokoj z tymi insynuacjami,uwierz kobiecie))
po trzecie...no wlasnie
nie staram sie nikogo dyskredytowac, wiele osob robi to sama z wielkim wdziekiem i wielka pretensjonalnoscia.
Piszesz : "jedna z pieciu najlepszych restauracji w Polsce" - ranking, czyj? Michellena czy Twoj?, "niezalezny blog, na ktorym dyskusje prowadzone sa przez branze gastronomiczna i smakoszy wykraczaja daleko poza poziom innych miejsc gastrononimicznych(sic) w polskim internecie"
Przeczytaj to raz jeszcze i nie dziw sie, ze ktos stojacy z boku zaczyna sie troszke usmiechac
Co zas tyczy pana Grzegorza- ostatnio mialem okazje sluchac jego wypowiedzi w radiu ZET zapewniam Cie, ze ten pan wie o czym mowi- stad moja do niego sympatia))
Bogamaj 13 lat temu
Moje pełne uszanowania ukłony dla Pana Grzegorza. Żadnych półproduktów, półprzetworzonych, półnapełnionych chemią, glutaminianem i innymi truciznami. Samo gotowanie z prostych składników. Tego potrzeba. Poza tym sama jestem fanką Disslowej, Ćwierciakiewiczowej i baaaardzo starych przepisów. Oglądam z największą przyjemnością i naśladuję.
platelicker 13 lat temu
Mnie program sie podoba, ale zawsze mnie śmieszy jak pan Grzesiu mówi o pieczeniu chleba na"liściu tataraku"(używa liczby pojedynczej).Chyba w życiu nie widział liścia tataraku. Taki liść jest długi i ma szerokośc 2 cm, więc na takim liściu można najwyżej upiec paluszka.
viXen 13 lat temu
Rozbawił mnie ostatnio pan prowadzący gdy po przeczytaniu przepisu Ćwierczakiewiczowej na chleb oznajmił<cytat niedokładny>: "Nie mam garnców, dzieży ani innych kwiczołów.."
Wrażenie pozytywne.
miska 13 lat temu
[quote platelicker napisał 18.03.2010 09:23]
Mnie program sie podoba, ale zawsze mnie śmieszy jak pan Grzesiu mówi o pieczeniu chleba na"liściu tataraku"(używa liczby pojedynczej).Chyba w życiu nie widział liścia tataraku. Taki liść jest długi i ma szerokośc 2 cm, więc na takim liściu można najwyżej upiec paluszka.
[/quote]
Toż to synekdocha w czystej postaci!
:)
szefkuchni_polka 13 lat temu
jak byś młody szukał roboty to pisz... Jeszcze trochę mogę cię nauczyć.
Nursultan 13 lat temu
chyba nie szuka ) wszedzie Go pelno ) - ostatnio widziany w TVN show "Gotuj o wszystko"
keval 13 lat temu
Program taki sobie, może nadmierna ekscytacją prowadzącego byle "pomidorkiem" i "kurczakiem" czy "kromeczką" chleba jest trochę nienaturalna. Modyfikacja przepisów Lucyny Ćwierczakiewiczowej tez niedokońca trafiona, ale to tylko moje zdanie. Ale ogólnie ok.
bigmaciek 13 lat temu
Tatar z ligawy? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Nie będzie on na włoknisty i twardy?
alvaro 13 lat temu
"genialne" to słowo mi zbrzydło jak je słyszę kilka razy w jednym odcinku, jak można się podniecać tyle jednym pomidorkiem, ok można powiedzieć że jest świeży i ładny ale bez przesady, on się tak podnieca ze niedługo orgazmu dostanie, ta jego fascynacja jest tak sztuczna, że aż obrzydliwa, parcie na szkło jak nic, broda nie wiem na co mu kompletnie nie pasuje, jakby z chłopczyka chciał zrobić mężczyznę, pamiętam, że jak jeszcze nie miał programu to nie miał brody, a do tego chudy jak pies nie pasuje do programu kulinarnego, jedno jest dobre a drugie nie jak coś jest niedobre to po co się podniecać, np jamie oliver w jednym odcinku na grillu przypalił cebulę powiedział ok schrzaniłem to, ale można to naprawić itd a u niego wszystko jest sztuczne i obrzydliwe
Nursultan 13 lat temu
jedna z wypowiedzi Alvaro zniknela z forum - szkoda... dzieki niej dopiero widac jaki to pacan. Niby zatroskany jakoscia programow kulinarnych a tak naprawde to jakis fanatyczny agresor. Czyzby to efekt wiosennych napiec ?
alvaro 13 lat temu
[quote Nursultan napisał 27.04.2010 09:31]
jedna z wypowiedzi Alvaro zniknela z forum - szkoda... dzieki niej dopiero widac jaki to pacan. Niby zatroskany jakoscia programow kulinarnych a tak naprawde to jakis fanatyczny agresor. Czyzby to efekt wiosennych napiec ?
[/quote]
Dzięki za poparcie, zniknęła bo pewnie się nie podobała, wiesz on może mówić że tutaj są sami amatorzy i że wie jak prowadzić takie programy chociaż żadnego nie ma. To jest jak w polityce jak coś za dużo powiesz albo wyjawisz prawdę to usuną twoją wypowiedź albo się będą tłumaczyć. Pozdrawiam
caer 13 lat temu
Lubię bardzo. Miło się ogląda. Widać, że gospodaż programu w kuchni nie jest przypadkowo. Jest naturalny i widac, że się czuje komfortowo przed kamerą. Przepisy w większości calkiem fajne.Ładnie łaczy tradycje z nowoczesnością. Widac , że ma dużą wyobraźnię kulinarną. Myslę, że prowadzący na dobre zagości w telewizji. I dobrze. bo ma duzy potencjał i wierzę, że każdy kolejny program będzie jeszczelepszy. Na dziś - wg mnie duzy plus.
Nursultan 13 lat temu
o zadnym "poparciu" dla Alvaro nie moze byc mowy - to rzadki pacan...
wykreslone zostaly inwektywy, ktorymi obrzucal innych forumowiczow - ot i cala prawda o polityce a la Alvaro
Chlopie wyluzuj i przestan zasmiecac fora swoimi "przemysleniami".
Uwierz - nikt na nie nie czeka.Howgh.
caer 13 lat temu
no i powodzenia!!!!
alvaro 13 lat temu
to, że ktoś dostaje propozycje, nie znaczy, że coś będzie i wogóle czy ktoś będzie to chiał oglądac
Pijana_Powietrzem 13 lat temu
[quote szefkuchni_polka napisał 28.04.2010 17:55]
Jeszcze lud mnie usłyszy nie na kuchni to w tvn czy polsat!:) Właśnie dostałem propozycje
[/quote]
Zapewne propozycję udziału w kolejnym odcinku "Kuchennych Rewolucji" :P
szefkuchni_polka 13 lat temu
Naśmiewajcie się naśmiewajcie! A ja nie wpuszczę was do mojej restauracji tzn do tej, w której pracuje!
Jak bym miał takich widzów ja ty Alvaro bez pojęcia! to bym pojechał do Anglii smażyć fasolkę i bekon na śniadanie!
Zobaczycie ze będę się jeszcze wypasał przed kamera z Brygida i Marylka:) takie trzy święte krowy! JA, BRYDZIA, I MARKA. I taki program musiał by być emitowany na dużym ekranie w super wide bo w 16:9 to byśmy się nie zmieścili!:)
alvaro 13 lat temu
[quote szefkuchni_polka napisał 01.05.2010 15:14]
Naśmiewajcie się naśmiewajcie! A ja nie wpuszczę was do mojej restauracji tzn do tej, w której pracuje!
Jak bym miał takich widzów ja ty Alvaro bez pojęcia! to bym pojechał do Anglii smażyć fasolkę i bekon na śniadanie!
Zobaczycie ze będę się jeszcze wypasał przed kamera z Brygida i Marylka:) takie trzy święte krowy! JA, BRYDZIA, I MARKA. I taki program musiał by być emitowany na dużym ekranie w super wide bo w 16:9 to byśmy się nie zmieścili!:)
[/quote]
Ja wiem i tak nie ma w Polsce za dużo dobrych restauracji, wiem co się robi nawet w dobrych restauracjach, jakie sztuczki, jak zaoszczędzić, co się z jedzeniem robi masakra, jestem fanem domowego jedzenia, to nie znaczy, że jem tylko rosół i mielone, po prostu przyrządzać jedzenie w sposób domowy dużo oliwy z oliwek, chili, sok z cytryny, świeże zioła i co najważniejsze mięso z ekologicznej farmy a nie te śmieci z przemysłu.
A i wiesz, ale mało kto potrafi zrobić dobrą fasolkę i świetny chrupki boczek z patelni, większość w Polsce osób zrobi sos pomidorowy z boczkiem czy kiełbasą doda fasole od cholery majeranku dosypie wegety i doda zasmażkę - porażka i masakra, a taki chrupki boczek z patelni ma więcej białka niż tłuszczu od takiego gotowanego na kanapki, ale żeby zrobić go idealnym to trzeba mieć trochę pojęcia.
Jak będziesz miał program ok powodzenia, ale nie wywyższaj się tym jak inni, znam trochę osób z telewizji, za nim ich nie poznałem, to miałem o nich dobre zdanie, teraz myślę inaczej, każdy jest chamski i zależy tylko na kasie więc bez komentarza.
Dlatego nikt nie powinien się tutaj wywyższać i każdy powinien mieć do każdego szacunek tutaj czy do zawodowego kucharza czy do amatora.
alvaro 13 lat temu
A w ogóle to nie jest forum, żeby pisać jaki będziesz miał program, tylko wypowiadamy się o programie widniejącym u góry
BeeJay 13 lat temu
[quote bigmaciek napisał 19.04.2010 00:51]
Tatar z ligawy? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Nie będzie on na włoknisty i twardy?
[/quote]
Nie powinien. Maszynka robi swoje. :) Często robię właśnie z ligawy, bo u mnie w sklepie jakoś mi świeżej wygląda. A że połowa smaku w tym co widzę ...
pomidorek 13 lat temu
Podoba mi się.Całkiem sprytny i zręczny.Poza tym dobre przepisy. W sumie OK !
alvaro 13 lat temu
To nie jest jeden z moich ulubionych programów, ale jak nie ma nowych odcinków to by nie powtarzali tylko zdjęli go z anteny, bo człowieka krew zalewa, jak jest bodajże sześć odcinków chyba i w kółko go powtarzają, uwielbiam oglądać kuchniętv, ale jak widzę ten program po sześć razy to już mam obrzydzenie, jakby te przepisy robiła Agata z programu imprezujemy z chęcią bym oglądał, ona ma to coś do gotowania i posiada prezentację telewizyjną, z chęcią się ją ogląda.
Joga 12 lat temu
Program moze i niezły ale dlaczego te przepisy są tak niekompletne np pure marchewkowe- czy pietruszkowe?- czy ziemniaki, marchewka mają być surowe?
Takie niedopowiedzenia denerwują mnie.
emiliaw 12 lat temu
Fajny program, prowadzący przesympatyczny, naturalny bez ściemy :), ciekawe przepisy i kulinarne rady, przyjemny dla oka wystrój kuchi w którym kręcony jest program, bardzo go lubię
czakalaka 12 lat temu
Prowadzący super! Program bardzo lubię. Wszystko wygląda smacznie i apetycznie ;)
lumen 12 lat temu
Czy Ł'apetyt nie ma solniczki tylko sypie sól ze słoika od dżemu z wysokości 0,5m...Makabra....
paroofek 12 lat temu
[quote lumen napisał 08.03.2011 05:19]
Czy Ł'apetyt nie ma solniczki tylko sypie sól ze słoika od dżemu z wysokości 0,5m...Makabra....
[/quote]
Tak już musi być, inspiruje się 100 letnią książką więc i metody w kuchni muszą być z zamierzchłych czasów ;p Pozatym pewnie garść soli sypana z wysokości pół metra od gara pewnie lepiej wypada na taśmie.
Swoją drogą nierówny ten program. Czasem jest całkiem fajnie, czasem niespecjalnie. Nie rozumiem tego wyciągania przepisów sprzed lat. Ok gdyby jeszcze robił te potrawy zgodnie z przepisem ale to wychodzi tak jakby czytał przepis na Carbonare a kończył z Lasagne ze szpinakiem.
kamil 12 lat temu
Bo takie bzdury się robi wtedy, gdy jest konieczny przerost formy nad treścią. Jak się nie ma pomysłu na siebie, jest się zwyczajnie słabym i nie nadającym się do telewizji, to się wyciąga jakieś książki kucharskie i pajacuje.
anulka7 12 lat temu
trzeba też zauważyć,ze często w tych programach tylko gotują ale nie jedzą tego co przyżądzają i mają gdzies ile soli czy pieprzu wsypią
lumen 11 lat temu
Grzechu jest mańkutem...i nie orientuje sie że młynkiem do pieprzu kreci sie w prawo(zgodnie ze wskazówniekami zegara),ale On kręci w lewo i nic z młynka nie leci...hehe.
myszsza 11 lat temu
Lumen: mam młynek do pieprzu działający w obie strony. Grzegorz zapewne wie, że jest leworęczny (mańkut to trochę niegrzeczne określenie), i nie sypie soli z niedziałającego młynka. hehe to głupawa pointa, moim zdaniem.
yokoono 11 lat temu
Beda warszataty smaku z Grzechem :) jedno mnie zastanawia od kiedy panna cotta jest polskim,odchudzonym deserem ;)???
Ola_D 11 lat temu
Dzień dobry,
dania na konkurs miały być tradycyjne, ale niekoniecznie tradycyjnie polskie. Dlatego wśród laureatów mógła znaleźć się i panna cotta, i na przykład risotto.
Pozdrawiam,
OlaD
[quote yokoono napisała 23.04.2012 16:26]
Beda warszataty smaku z Grzechem :) jedno mnie zastanawia od kiedy panna cotta jest polskim,odchudzonym deserem ;)???
[/quote]
Extremo 10 lat temu
@anulka7 w sumie to zwykle jedzą - tzn. kosztują właściwe, ale ja z kolei mam często wrażenie, że te wypowiadane słowa uznania i pychoty nie są szczere ;).
---------------------------
Pozdrawiam
Extremo. [link=Nasz sklep z Extra oponami w niskiej cenie]http://www.extraopony.pl/[/link] - tak przy okazji jakby ktoś akurat potrzebował opon ;)
migotka333 13 lat temu
widziałam zajawkę...spodobała mi się :-)
obejrzałam... bardzo mi się spodobało...mistrzowi Adamowi rośnie pod bokiem konkurencja :-D
Świeże spojrzenie, na luzie, bez skrępowania przed kamerą. No..pierwszy odcinek...domowy wypiek pieczywa, dla mnie bardzo na plus...szczególnie bułeczki orkiszowe :-)
Tylko te plansze z informacją, że składniki wykorzystywane w przepisie są megazdrowe, przecież prowadzący to powiedział i nie trzeba powtarzać. Czy każdy polski program koniecznie musi być "okraszony" animacją ?