Roladki z udek perliczki faszerowane grzybami z zapiekanką ziemniaczaną
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
 - Jakubiak lokalnie 3 (odc. 12)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania mięsne
 
Składniki:
- 2 udka z perliczki
 - sól
 - pieprz
 - farsz grzybowy:
 - 5 pieczarek
 - 5 boczniaków
 - cebula szalotka
 - łyżka masła
 - mały kawałek słoniny
 - łyżeczka ciemnego sosu sojowego
 - pieprz
 - garść świeżego tymianku, pietruszki
 - 2-3 gałązki rozmarynu
 - zapiekanka z ziemniaków:
 - 3-4 duże ziemniaki
 - masło do wysmarowania foremki
 - 2 jajka
 - cienki plaster sera pleśniowego
 - 1/2 szklanki śmietany
 - pieprz
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Uda wytrybuj z kości. Mięso rozklep. Dopraw  je solą i pieprzem. Przygotuj farsz. Drobno posiekaj grzyby i cebulę. Na maśle i słoninie podsmaż  warzywa. Dopraw je sosem sojowym i pieprzem. Na koniec dodaj posiekane świeże zioła - tymianek, pietruszkę i rozmaryn. Zrób roladki. Mięso nafaszeruj, zwiń je i zepnij wykałaczkami. Roladki obsmaż na rozgrzanej patelni, a następnie wstaw do piekarnika. Piecz w 160 stopniach przez 20-25 minut. 
Uzupełnieniem dania będzie pyszna zapiekanka z ziemniaków. Ziemniaki pokrój na bardzo cienkie plastry, najlepiej za pomocą mandoliny. W misce zrób sos. Połącz jajka z serem pleśniowym i śmietaną. Formę do pieczenia wysmaruj masłem. Ziemniaki układaj warstwowo. Każdą warstwę dopraw solą, pieprzem i posmaruj sosem. Naczynie przykryj folią aluminiową. Ziemniaki piecz przez 30 minut w 180 stopniach. Roladki podawaj z zapiekanką ziemniaczaną. Smacznego!
					Uzupełnieniem dania będzie pyszna zapiekanka z ziemniaków. Ziemniaki pokrój na bardzo cienkie plastry, najlepiej za pomocą mandoliny. W misce zrób sos. Połącz jajka z serem pleśniowym i śmietaną. Formę do pieczenia wysmaruj masłem. Ziemniaki układaj warstwowo. Każdą warstwę dopraw solą, pieprzem i posmaruj sosem. Naczynie przykryj folią aluminiową. Ziemniaki piecz przez 30 minut w 180 stopniach. Roladki podawaj z zapiekanką ziemniaczaną. Smacznego!
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania mięsne
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W