Pulpety cielęce z sosem koniakowo-grzybowym

Pulpety cielęce z sosem koniakowo-grzybowym
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z cielęciny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę i czosnek wrzuć do blendera. Dodaj sok z cytryny, oregano, natkę pietruszki, bazylię, miętę i masło. Dodaj chałkę, zalej maślanką i zblenduj na jednolitą masę.
Otrzymaną masę przypraw solą, pieprzem i połącz z mięsem. Następnie uformuj kulki, oprusz mąką i wrzuć do garnka z gotującą się wodą. Do wody na pulpety dodaj liście laurowe, ziele angielskie i czosnek.
Przygotuj sos. Cebule pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka i duś na maśle. Dodaj pokrojone pieczarki, por i rozmaryn. Dodaj koniak, demi glace i bulion wołowy. Całość przypraw solą, pieprzem i wrzuć pulpety.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA