Buła z flaczkami

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 8)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zupy, Dania z cielęciny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 pszenne bułki
- 3 ząbki czosnku
- pęczek rukoli
- sól
- pęczek bazylii
- 50 g sera dojrzewającego
- ½ szklanki oliwy
- 500 g podgotowanych flaków cielęcych
- 1 l bulionu
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- ½ główki młodej kapusty
- garść rukoli
- 1 czerwona cebula
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Z czosnku, soli, orzechów, bazylii, suszonych pomidorów, sera i oliwy utrzeć pesto.
Na oleju podsmażyć podgotowane i pokrojone drobno flaki cielęce. Posolić i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić 20 minut.
Bułki przekroić i podsmażyć na maśle.
Z kapusty zrobić surówkę: posiekać, zaprawić sokiem z cytryny, solą, dodać pokrojoną drobno cebulę i garść rukoli. Wymieszać z oliwą. Na bułkach ułożyć surówkę i flaki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z cielęciny
Kuchnia polska
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W