Parowane selery i pietruszki, z czosnkiem, grzybami, majonezem selerowym i parzonym pstrągiem

Parowane selery i pietruszki
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Seler i pietruszki kroimy i gotujemy na parze do miękkości. Pora drobno siekamy i smażymy na maśle z oliwą. Podlewamy go winem i dusimy na małym ogniu do miękkości. Ugotowanego selera przycinamy, by powstały 4 równe grube na cm plastry. Pozostałego selera miksujemy z majonezem, kilkoma kroplami oliwy, a na koniec dodajemy natkę, czosnek i musztardę. Zagotowujemy wodę ze szczyptą soli. Wrzucamy oczyszczone filety i ściągamy z gazu. Rybka po chwili dojdzie. W tym czasie podsmażamy seler na maśle z oliwą i dodajemy pory i grzyby dusimy 3 - 4 minuty. Na talerzu układamy pora, na nim seler i rybkę, grzyby, kleks majonezu i chipsy z pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA