Tarta z truskawkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki żytniej
- 125 g masła
- 5 łyżek erytrytolu
- 2 łyżki jogurtu
- szczypta soli
Nadzienie:
- 500 g truskawek
- 250 g twarogu półtłustego
- 6 łyżek erytrytolu
- 2 łyżki jogurtu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy masło, które razem z mąką siekamy. Dodajemy jogurt i zagniatamy ciasto. Formujemy placek.
Pieczemy ok. 30-35 minut w temp. 180 stopni C.
Dekorujemy twarogiem zmiksowanym z erytrytolem i truskawkami. Porcja takiego ciasta to 260 kcal.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W