Tarta z czekoladą i chilli
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1/2 kostki masła
- 2 opakowania herbatników
- 20 dag gorzkiej czekolady
- 40 ml śmietany 36%
- 2 jajka
- 1 łyżkę płatków chilli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Herbatniki pokruszyć i zagnieść z miękkim masłem. Na natłuszczoną formę równomiernie rozprowadzić masę herbatnikową i wstawić na 20 minut do lodówki. W mikserze połączyć śmietanę z jajkami na gładką masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać chilli. Połączyć rozpuszczoną czekoladę z masą śmietanową. Na schłodzonym spodzie ciasta rozprowadzić krem czekoladowy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C, na ok. 45 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W