Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- ziemniaki ugotowane i ostudzone
- bułka tarta
- papryka w proszku
- sól
- olej do smażenia
Sos
- 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
- 2 łyżki musztardy dijon
- drobno posiekany szczypior
- pieprz, sól
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Bułkę tartą wymieszaj z papryką w proszku. Ziemniaki pokrój w długie cząstki i dokładnie obtocz w tartej bułce ze wszystkich stron. Smaż na rozgrzanym oleju. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku. Maczaj gorące frytki panierowane w musztardowym sosie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia międzynarodowa
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W