Razowe tosty z pesto z pietruszki, boczniakami i sadzonym jajkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z grzybów
Składniki:
- łyżka masła klarowanego
- 8 boczniaków
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 2 kromki ulubionego chleba
- 2 łyżki masła
- 2 jajka
Pesto:
- natka pietruszki
- ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju
- sok z cytryny
- łyżeczka miodu
- łyżka startego dojrzewającego sera
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Boczniaki pokrój na ćwiartki. Na patelni rozpuść klarowane masło i smaż grzyby tak długo, aby odparowała z nich woda. W tym czasie przygotuj pesto. Do pojemnika włóż natkę pietruszki i czosnek. Dolej olej, cytrynę, miód. Dodaj starty ser i sól. Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masą. Chleb zgrilluj na patelni, żeby był chrupiący. Na patelnię nałóż masło i usmaż na nim jajka. Przełóż boczniaki na talerz i podawaj z jakiem sadzonym na toście. Do smaku nałóż pesto, a całe danie udekoruj listkami pietruszki. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W