Bułka z szarpaną wieprzowiną i pastą z pieczonej papryki

Bułka z wieprzowiną i pastą z pieczonej papryki
Oceń przepis:
140 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wieprzowinę pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw koprem włoskim, ziarnami kolendry, papryką solą i pieprzem. Paprykę,cebulę i pomidory pokrój w dużą kostkę. Dodaj posiekany czosnek.
Mięso, warzywa i przyprawy dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki duś w szybkowarze przez 1,5 godziny. Ugotowaną wieprzowinę rozdrobnij. Przygotuj gęsty sos.
Upieczone papryki obierz ze skóry i dokładnie posiekaj. Dodaj posiekaną papryczkę i jeszcze raz dokładnie posiekaj pastę. Dodaj starty czosnek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj posiekaną kolendrę i bułkę tartą. Na koniec dopraw solą. Bułkę przekrój na pół. Połówkę bułki posmaruj pastą paprykową. Ułóż poszarpaną wieprzowinę, krążki cebuli i liście sałaty. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA