Wytrawne włoskie babeczki

Wytrawne włoskie babeczki
Oceń przepis:
69 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W misce łączymy jaja, mleko, oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone warzywa i szynkę.
W drugiej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, sól, przyprawy i starty ser.
Łączymy mokre i suche składniki mieszając łopatką.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami lub pociętymi w duże kwadraty kawałkami papieru do pieczenia. Wylewamy ciasto, wierzch obsypujemy parmezanem i papryką. Wstawiamy do pieca nagrzanego do 190 stopni na 25-30 minut. Podajemy gorące lub jako zimną przekąskę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA