Szaszłyki z łososia z nasionami kopru włoskiego i z sosem maślanym

Szaszłyki z łososia z nasionami kopru włoskiego i z sosem maślanym
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 200g filetów z łososia
  • nasiona kopru włoskiego
  • sól i pieprz
  • oliwa do smażenia

Sos:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filet z łososia pokroić w sporą kostkę i nadziać na szpadki. Nasiona kopru, pieprz i sól utłuc w moździerzu, posypać przyprawą rybę. Smażyć na rozgrzanej oliwie obracając, by cała ryba się zrumieniła.


Masło roztopić w garnku. Zmiksować mikserem żółtka z sokiem z cytryny i musztardą i powoli wlewać ciepłe masło. Sos będzie stawał się kremowy jak majonez. Można go doprawić posiekanym koperkiem, utartym świeżo chrzanem, szczypiorkiem itp. Kiedy masło stygnie sos tężeje, aby utrzymać go płynnym należy go trzymać w ciepłej kąpieli wodnej. Usmażonego łososia podawać na ciepłym sosie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA