Sandacz z purée
.jpg)
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 1)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 600-700 g filetów z sandacza
- 2-3 łyżki masła
- 300 g pasternaku
- 300 g ziemniaków
- 50 g masła
- do podania: jadalne kwiaty, szczawik zajęczy i rumiane masło
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Pokroić filety na porcje i usmażyć (skórą do dołu) na sporej ilości masła, cały czas polewając. Posolić do smaku. Masło zostawić – będzie służyć jako sos do polania.
Ugotować pasternak i ziemniaki do miękkości. Zlać wodę, rozetrzeć warzywa na gładkie purée. Wymieszać z masłem, posolić do smaku.
Podawać usmażoną rybę na purée, polać rumianym masłem, przybrać jadalnymi kwiatami oraz szczawikiem zajęczym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W