Sandacz z purée

Sandacz z purée
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 1)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Pokroić filety na porcje i usmażyć (skórą do dołu) na sporej ilości masła, cały czas polewając. Posolić do smaku. Masło zostawić – będzie służyć jako sos do polania.
Ugotować pasternak i ziemniaki do miękkości. Zlać wodę, rozetrzeć warzywa na gładkie purée. Wymieszać z masłem, posolić do smaku.
Podawać usmażoną rybę na purée, polać rumianym masłem, przybrać jadalnymi kwiatami oraz szczawikiem zajęczym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA