Wege pierogi z mąki grochowej

Wege pierogi z mąki grochowej
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.30

Składniki:

Ciasto:
Farsz:
Sos:
Dodatkowo:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić.

Przygotować farsz. Upieczone pomidory zblendować z pieczoną papryką i ugotowaną zieloną soczewicą. Dodać startą marchewkę, świeżą kolendrę, miętę i ser feta.

Ciasto rozwałkować, wyciąć spore kółka i nałożyć farsz. Zlepić pierogi i smażyć w głębokim, mocno rozgrzanym oleju.

Wszystkie składniki sosu posiekać i wymieszać z jogurtem. Przyprawić i podawać z pierogami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE