Wege pierogi z mąki grochowej

Wege pierogi z mąki grochowej
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.20

Składniki:

Ciasto:
Farsz:
Sos:
Dodatkowo:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić.

Przygotować farsz. Upieczone pomidory zblendować z pieczoną papryką i ugotowaną zieloną soczewicą. Dodać startą marchewkę, świeżą kolendrę, miętę i ser feta.

Ciasto rozwałkować, wyciąć spore kółka i nałożyć farsz. Zlepić pierogi i smażyć w głębokim, mocno rozgrzanym oleju.

Wszystkie składniki sosu posiekać i wymieszać z jogurtem. Przyprawić i podawać z pierogami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA