Kozi ser z grzybami i warzywami

Kozi ser z grzybami i warzywami
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 5)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania z grzybów
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mleko podgrzać w rondelku, dodać twarożek. Roztrzepać z gorącym mlekiem na gładko, odstawić do wystygnięcia.
Por lub dymki oraz borowiki pokroić na spore kawałki. Usmażyć na złoto na dużej ilości masła, dodając estragon meksykański. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostałe grzyby usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.
Marchewki i pasiasty burak pokroić cienko, najlepiej za pomocą szatkownicy, plasterki zanurzyć w misce z zimną wodą – dzięki temu zyskają jędrność i kruchość.
Plastry boczku usmażyć na gorącej patelni.
Skroić ziarna z kolby kukurydzy.
Na półmisku rozłożyć warstwę kremu z twarożku i umieścić na niej pozostałe składniki. Podawać z dodatkiem reszty kremu z twarożku na wierzchu i kawałkiem pieczywa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA