Makaron z marchwi z pesto z suszonych pomidorów
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 3 marchewki
- Pesto:
- 3 garści pomidorów suszonych w oliwie z oliwek
- garść migdałów
- kilka gałązek świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu
- ¾ szklanki ugotowanej fasoli adzuki
- sól do smaku
- w wersji bardziej sycącej dodaj jeszcze ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki na pesto zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i syropem klonowym lub miodem do smaku. Umyj i obierz marchewki. Za pomocą tarki obrotowej lub obieraka do warzyw przemień marchew w miskę spaghetti lub tagliatelle. Podawaj surową lub podgotowaną na parze, wymieszaną z pomidorowym pesto, posypaną fasolą adzuki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W