Energetyzujący napój z arbuza

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia dietetyczna
Składniki:
- ¼ arbuza
- 10g świeżego imbiru
- 7-10 kostek lodu
- 2 łyżeczki syropu grenadina
- kilka listków świeżej mięty
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Do dużego miksera wrzucić lód i pokruszyć. Następnie dodać arbuza bez pestek, imbir
i ponownie zmiksować. Doprawić syropem grenadyna tak aby napój był odpowiednio słodki. W rękach rozetrzeć listki mięty, wrzucić do szklanki i zalać gotową mieszanką. Podawać natychmiast.
i ponownie zmiksować. Doprawić syropem grenadyna tak aby napój był odpowiednio słodki. W rękach rozetrzeć listki mięty, wrzucić do szklanki i zalać gotową mieszanką. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W