Energetyzujący napój z arbuza

Energetyzujący napój z arbuza
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia dietetyczna

Składniki:

  • ¼ arbuza
  • 10g świeżego imbiru
  • 7-10 kostek lodu
  • 2 łyżeczki syropu grenadina
  • kilka listków świeżej mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Do dużego miksera wrzucić lód i pokruszyć. Następnie dodać arbuza bez pestek, imbir
i ponownie zmiksować. Doprawić syropem grenadyna tak aby napój był odpowiednio słodki. W rękach rozetrzeć listki mięty, wrzucić do szklanki i zalać gotową mieszanką. Podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA