Sałatka marokańska z chlebem pita

Sałatka marokańska z chlebem pita
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj pomidory, ogórka, cytrynę i natkę pietruszki. Pokrój pomidory i ogórka w kostkę. Pokrój pietruszkę. Tak przygotowane składniki wymieszaj w misce z ciecierzycą. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Wyciśnij ząbek czosnku. Wyciśnij sok z połowy cytryny. Połącz czosnek i sok z cytryny z łyżką tahiny i dwoma łyżkami jogurtu naturalnego. Dodaj sos do uprzednio przygotowanej warzywnej mieszanki i wymieszaj. Po wierzchu posyp świeżymi listkami mięty. Podawaj z chlebem pita.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA