Filet z pstrąga z puree z topinamburu i chipsami z kiełbasy
Oceń przepis:
Przygotował:
Ewa Chodakowska
- Seria kulinarna:
- Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania dietetyczne
Składniki:
- 100 g topinamburu
- 1 litr bulionu warzywnego lub rosołu
- 150 g soczewicy czarnej
- ½ fileta z pstrąga ze skórą
- 2 plastry kiełbasy suchej extra wieprzowej
- 1 łyżka oleju ryżowego
- 1 łyżeczka soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety z pstrąga przekrój na pół i posól. Podsmaż filety na maśle klarowanym, najpierw od strony skóry, tak by była chrupka i złocista. Odwróć filety i podsmaż drugą stronę przez dosłownie kilkanaście sekund i następnie zdejmij z patelni.
Ugotuj soczewicę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Na koniec dopraw solą do smaku i odstaw.
Przygotuj puree z topinamburu - obrany i pokrojony w kostkę topinambur gotuj w rosole lub bulionie do miękkości. Następnie zblenduj do gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku, odstaw.
Przygotuj chipsy - połóż cienkie plastry kiełbasy suchej extra wieprzowej na blasze i piecz w 180 stopniach, aż ładnie się zrumienią i staną się chrupkie.
Podaj filety z pstrąga z puree i chipsami.
Ugotuj soczewicę wg instrukcji podanej na opakowaniu. Na koniec dopraw solą do smaku i odstaw.
Przygotuj puree z topinamburu - obrany i pokrojony w kostkę topinambur gotuj w rosole lub bulionie do miękkości. Następnie zblenduj do gładkiej konsystencji. Dopraw do smaku, odstaw.
Przygotuj chipsy - połóż cienkie plastry kiełbasy suchej extra wieprzowej na blasze i piecz w 180 stopniach, aż ładnie się zrumienią i staną się chrupkie.
Podaj filety z pstrąga z puree i chipsami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W