Gulasz z podrobów indyczych zapiekany pod ciastem francuskim

Gulasz z podrobów indyczych
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Podroby

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żołądki oczyść i wrzuć na wrzącą wodę. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i ocet winny. Żołądki gotuj ok. 20 minut. Paprykę i kiszone pomidory pokrój w średnią kostkę. Cebulę na większe kawałki. Ugotowane żołądki przełóż do naczynia do zapiekania. Dodaj pokrojoną paprykę, kiszone pomidory i cebulę, suszone grzyby i upieczony czosnek bez łupiny. Dolej brandy, wodę i sos Worcestershire. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Dodaj świeże zioła - natkę, majeranek i lubczyk. Naczynie przykryj ciastem francuskim. Natnij ciasto z wierzchu w kratkę. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 40 minut.
Doskonałym dodatkiem do gulaszu będzie sałatka z kiszonych ogórków. Kiszone ogórki pokrój w plastry. Cebulę w piórka. W misce wymieszaj ogórki i cebulę. Sałatkę dopraw pieprzem, olejem i cukrem. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszaj.
Gulasz podawaj z sałatką z kiszonych ogórków. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA