Szybka owsianka z jagodami i mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 120 g mieszanki płatków owsianych
- szczypta soli
- ok. 500 ml mleka 2%
- ½ świeżego mango
- 2 łyżki mrożonych jagód
- 1 łyżka syropu z agawy
- świeża melisa do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem i wstawiamy na nieduży gaz, dodajemy szczyptę soli i podgrzewamy. W tym czasie kroimy mango na mniejsze kawałki. Do płatków dodajemy syrop z agawy i wrzucamy jagody. Krótko podgrzewamy mieszając. Owsiankę nakładamy do miseczek i dekorujemy plastrami mango i listkami melisy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W