Marynowana pierś z kurczaka

Marynowana pierś z kurczaka
Oceń przepis:
111 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Oczyścić kurczaka z błon, dodać jogurt, curry, pieprz Cayenne, sól, starty czosnek, połowę sosu sojowego. Wszystko wymieszać i pozostawić mięso w takiej marynacie na noc. Następnie upiec, razem z marynatą, w 180 stopniach ok. 20 min aż kurczak będzie miękki i soczysty. Wszystkie warzywa pokroić w cienkie paski. Podsmażyć je na oliwie z oliwek z czuszką, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz resztą sosu sojowego i posiekaną kolendrą. Pokrojone mięso położyć na warzywach. Podawać z ciepłą tortillą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA