Skórki kandyzowane
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
 - Słodki drań (odc.1)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Przetwory
 - Kuchnia świata:
 - Kuchnia międzynarodowa
 
Składniki:
- skórki z 8 pomarańczy
 - 0,5 kg cukru
 - 1 szklanka wody
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Z pomarańczy wykrój ósemki. Zagotuj wodę i obgotuj je 5 minut lub zostaw do namoczenia w zimnej wodzie na całą noc. Z połowy cukru i wody zrób syrop. Gotuj go pięć minut. Zostaw do wystudzenia. Skórki zalej ciepłym, ale nie gorącym syropem. Zostaw na 10 godzin. Zlej syrop dodaj do niego resztę cukru i zagotuj. Skórki zalej bardzo gorącym, ale nie wrzącym syropem. Trzymaj w lodówce lub używaj jak konfiturę.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia międzynarodowa
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W