Kotleciki z cieciorki z kiszoną kapustą i majonezem z aquafaby
 
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 puszka cieciorki
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- ½ pęczka kolendry
- ok. ½ szklanki bułki tartej (tyle, żeby uzyskać zwartą masę na kotleciki)
- 3 łyżki aquafaby
- 500 g kiszonej kapusty
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry
- olej rzepakowy
- sól
- czarny pieprz
Majonez:
- ok. 140 ml aquafaby
- ok. 2 szklanki oliwy lub oleju rzepakowego
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka musztardy
- szczypta czarnej soli lub zwykłej (czarna ma posmak jajka)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Większość płynu z 1 puszki cieciorki wymieszaj z octem, czarną lub zwykłą solą, musztardą.
Zblenduj całość, dodając powoli oliwę lub olej. Im więcej oliwy lub oleju, tym majonez będzie bardziej gęsty.
Cieciorkę zblenduj z posiekanymi składnikami: cebulą, czosnkiem, natką i kolendrą, oraz z dodatkiem soli i pieprzu. Dodaj 3 łyżki aquafaby oraz bułkę tartą, uformuj małe kotleciki i podsmaż na patelni z dodatkiem odrobiny oleju rzepakowego.
Na drugiej patelni podsmaż na oleju rzepakowym kiszoną kapustę z kuminem i ziarnami kolendry oraz solą i czarnym pieprzem.
Kotleciki podawaj na kiszonej kapuście, z majonezem.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Kuchnia międzynarodowa
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
  
                     
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         
                         
                         
                         Iwona  Zasuwa
 Iwona  Zasuwa  
                         
                         Jamie  Oliver
 Jamie  Oliver 
                         Jola Słoma
 Jola Słoma 
                         Bartosz Lisek
 Bartosz Lisek 
                         Grzegorz  Łapanowski
 Grzegorz  Łapanowski 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak