Twarożek z migdałów

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 2 szklanki migdałów blanszowanych
- 1 szklanka przegotowanej wody
- sok z 1 cytryny
- sól
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek oliwy z oliwek
ulubione dodatki:
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- 2-3 zielone ogórki
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Migdały zalej wodą i odstaw na 24 godziny.
Odsącz, zmiksuj z sokiem z cytryny dolewając powolutku świeżą wodę. Ilość wody zależy od tego jaką konsystencję twarożku chcesz osiągnąć.
Dodaj około 5 łyżek oliwy z oliwek, sól do smaku i czosnek (jeśli lubisz). Dołóż pokrojony koper, szczypiorek, rzodkiewki, ogórki i wymieszaj.
Odsącz, zmiksuj z sokiem z cytryny dolewając powolutku świeżą wodę. Ilość wody zależy od tego jaką konsystencję twarożku chcesz osiągnąć.
Dodaj około 5 łyżek oliwy z oliwek, sól do smaku i czosnek (jeśli lubisz). Dołóż pokrojony koper, szczypiorek, rzodkiewki, ogórki i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W