Kasza gryczana z pieczonym burakiem, kapustą włoską i pestkami dyni

Kasza gryczana z pieczonymi warzywami
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Daria Ładocha

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Buraki umyj, nakłuj widelcem, nasmaruj oliwą, posyp solą i pieprzem i piecz w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200º C przez około 45 minut.
Obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę podsmaż na maśle.
Dodaj cienko poszatkowaną kapustę, kozieradkę i zalej kilkoma łyżkami wody. Gotuj chwilę, aż kapusta zmięknie.
Dodaj kaszę i buraki starte na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem.
Na koniec dodaj sok z cytryny, zieloną pietruszkę i posyp prażonymi pestkami dyni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA