Zielone pesto
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- sezonowa zielenina, np. garść bazylii, rukoli, roszponki, kilka liści jarmużu
- 2 garści pestek dyni lub migdałów
- sok z 1 cytryny
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksuj składniki na gładką masę. Dopraw solą i sokiem z cytryny do smaku. Podawaj jako dip, pastę do kanapek lub – tak, jak u nas – sos do makaronu z żółtej marchwi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W