Szybkie lody truskawkowe i jagodowe

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dobre dla dzieci, Lody
Składniki:
- Lody truskawkowe:
- skórka z limonki
- 2 szklanki mrożonych truskawek
- 1 szklanka słodkiego mleka skondensowanego
- kilka listków bazylii
Lody jagodowe:
- 2 szklanki jagód mrożonych
- 1 szklanka słodkiego mleka skondensowanego
- 1 łyżeczka pasty z wanilii
Do podania: trójkątne wafelki, rurki, świeże owoce, bita śmietana
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Do miksera wrzucamy zamrożone truskawki, dolewamy mleko skondensowane, ścieramy skórkę z limonki i dodajemy listki bazylii. Miksujemy do czasu uzyskania kremowej, gładkiej masy. Przekładamy do plastikowego pojemniczka i wstawiamy do zamrażarki na czas przygotowania kolejnych lodów.
Następnie do miski miksera wrzucamy jagody, wlewamy mleko i wanilię i miksujemy jak wyżej.
Lody możemy podać z bitą śmietaną, świeżymi owocami i waflami.
Następnie do miski miksera wrzucamy jagody, wlewamy mleko i wanilię i miksujemy jak wyżej.
Lody możemy podać z bitą śmietaną, świeżymi owocami i waflami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Lody
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W