Brzoskwinie pod pierzyną

Brzoskwinie pod pierzyną
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Umyte brzoskwinie przekroić na połówki i wyjąć z nich pestki. Białko ubić na sztywno, dodać cukier i puder migdałowy. Brzoskwinie skropić likierem i nafaszerować je pianą. Ułożyć brzoskwinie na tacce i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez ok. 5 – 10 minut aż beza ładnie się zarumieni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA