Panna cotta z musem truskawkowym

Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar 3 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 250 g mleka
- 350 ml śmietanki 36%
- 150 g białej czekolady
- 2 laski wanilii
- 8 g żelatyny + 40 g wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żelatynę namocz w minimalnej ilości zimnej wody i odstaw na 10 minut do napęcznienia. Mleko podgrzej z wanilią. Gorącym mlekiem zalej czekoladę i napęczniałą żelatynę. Wymieszaj.
Dolej śmietankę w temperaturze pokojowej. Odczekaj, aby masa była dobrze przestudzona i już lekko tężała, inaczej ziarenka opadną na dno podczas wylewania. Przelej do kubeczków. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Udekoruj dowolnymi owocami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W