Panna cotta z musem truskawkowym

Panna cotta z musem truskawkowym
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 250 g mleka
  • 350 ml śmietanki 36%
  • 150 g białej czekolady
  • 2 laski wanilii
  • 8 g żelatyny + 40 g wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Żelatynę namocz w minimalnej ilości zimnej wody i odstaw na 10 minut do napęcznienia. Mleko podgrzej z wanilią. Gorącym mlekiem zalej czekoladę i napęczniałą żelatynę. Wymieszaj.

Dolej śmietankę w temperaturze pokojowej. Odczekaj, aby masa była dobrze przestudzona i już lekko tężała, inaczej ziarenka opadną na dno podczas wylewania. Przelej do kubeczków. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Udekoruj dowolnymi owocami.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA