Sos butterscotch

Sos butterscotch
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 70 g masła
  • 225 g brązowego cukru
  • 60 ml syropu kukurydzianego
  • 75 ml gęstej śmietany
  • łyżeczka wanilii
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło, cukier i syrop zagotować i trzymać na wolnym ogniu, aż cukier się roztopi. Wmieszać śmietanę, wanilię i sól. Polewać sosem deser lub owoce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA