Placki jaglane kokosowe

Placki jaglane kokosowe
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

  • ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej
  • 3 jajka
  • szczypta kurkumy
  • 3 łyżki wody
  • tłuszcz kokosowy do smarowania patelni

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Ugotowaną kaszę jaglaną połącz z jajkami, mąką kokosową, kurkumą i zmiksuj na gładko, dodając stopniowo wodę, do osiągnięcia konsystencji gęstej śmietany.
Smaż cienkie, nieduże placki na niezbyt gorącej patelni, posmarowanej odrobiną ilością tłuszczu koksowego, bo rumiane placki są mniej zdrowe.
Uwaga przy odwracaniu na drugą stronę – placki są delikatne!
Podawaj ze świeżymi owocami, musem, syropami lub miodem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA