Placki jaglane kokosowe

Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci
Składniki:
- ¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej
- 3 jajka
- szczypta kurkumy
- 3 łyżki wody
- tłuszcz kokosowy do smarowania patelni
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Ugotowaną kaszę jaglaną połącz z jajkami, mąką kokosową, kurkumą i zmiksuj na gładko, dodając stopniowo wodę, do osiągnięcia konsystencji gęstej śmietany.
Smaż cienkie, nieduże placki na niezbyt gorącej patelni, posmarowanej odrobiną ilością tłuszczu koksowego, bo rumiane placki są mniej zdrowe.
Uwaga przy odwracaniu na drugą stronę – placki są delikatne!
Podawaj ze świeżymi owocami, musem, syropami lub miodem.
Smaż cienkie, nieduże placki na niezbyt gorącej patelni, posmarowanej odrobiną ilością tłuszczu koksowego, bo rumiane placki są mniej zdrowe.
Uwaga przy odwracaniu na drugą stronę – placki są delikatne!
Podawaj ze świeżymi owocami, musem, syropami lub miodem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Placki i placuszki
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W