Zupa marchwiowo-kokosowa

Zupa marchwiowo-kokosowa
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 4 marchewki
  • kilka łyżek wiórków kokosowych
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • Domowe curry:

  • 1 cebula
  • 3 plasterki świeżego imbiru
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka słodkiej i szczypta ostrej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka passaty pomidorowej
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • dowolny syrop
  • sól (do smaku)
  • woda
  • natka zielonej pietruszki lub kolendry do posypania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Podsmaż drobno posiekany czosnek, cebulę, imbir, kurkumę i paprykę na oleju kokosowym.
Dodaj wiórki kokosowe, przepłukaną kaszę jaglaną, a następnie niewielką ilość wody.
Dołóż obraną i pokrojoną w kawałki marchew i gotuj około pół godziny. Na koniec dodaj passatę pomidorową, dopraw solą i słodkim syropem do smaku i zmiksuj na krem.
Posyp zieleniną i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA