Błyskawiczna zupa pomidorowa

Błyskawiczna zupa pomidorowa
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka utartego świeżego imbiru
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 4 goździki
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka oliwy truflowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody i gotujemy z cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i utartym imbirem przez ok. 5 minut. Następnie wlewamy sok pomidorowy, kaszę mannę i sól, gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA