Klopsiki nadziewane warzywami

Klopsiki nadziewane warzywami
Oceń przepis:
116 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania dietetyczne, Dobre dla dzieci

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchew i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, cebulę obierz i drobno posiekaj.
Uduś cebulę z warzywami w niewielkiej ilości tłuszczu z odrobiną soli.
Wystudź, dodaj do mielonego mięsa, dołóż przyprawy, świeże zioła, sos pomidorowy oraz kapkę syropu klonowego. Dopraw solą i pieprzem.
Podziel masę na dwanaście równych części, uformuj płaskie placki i zawijaj w nie cząstki warzyw podgotowanych na parze (pomidorków nie podgotowujemy).
Zapiecz klopsiki w piekarniku w temperaturze 190ºC przez ok 30 minut.
Podawaj całe (z niespodzianką w środku) lub przekrojone na pół. Smakują wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA