Cielęcina duszona w winie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- 800 g cielęciny pokrojonej w grubą kostkę
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 szklanki czerwonego wina
- 1 szklanka przecieru pomidorowego
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 1/2 ostrej papryczki
- oliwa z oliwek
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
- słodka papryka w proszku
- oregano
- kmin rzymski
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso doprawić solą, pieprzem i kminem, odstawić. Całe papryki opalić opalarką gazową na czarno i zmyć przypaloną skórkę pod bieżącą wodą. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Mięso oprószyć mąką. Zrumienić partiami na gorącej oliwie razem z cebulą i czosnkiem, przekładać do garnka. Dodać paprykę do garnka z mięsem, lekko przesmażyć, doprawić ostrą papryką, słodką papryką w proszku i oregano. Zalać winem i sosem pomidorowym i gotować, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Uzupełnić przyprawy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W