Chorizo w czerwonym winie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.9)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 200g cienkich kiełbasek chorizo
- 2-3 cebule pokrojone w kostkę
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 listek laurowy
- 5 łyżek oliwy
- czerwone wino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Chorizo pokroić w grube plasterki
(ok. 2,5 cm dł.). Dodać do cebuli, chwilę smażyć razem. Zalać czerwonym winem tak, by przykryło kiełbasę, dodać listek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn. Tłuszcz wytopiony po smażeniu można po zastygnięciu zebrać z wierzchu i używać do smażenia innych dań. Znakomicie się do tego nadaje.
(ok. 2,5 cm dł.). Dodać do cebuli, chwilę smażyć razem. Zalać czerwonym winem tak, by przykryło kiełbasę, dodać listek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn. Tłuszcz wytopiony po smażeniu można po zastygnięciu zebrać z wierzchu i używać do smażenia innych dań. Znakomicie się do tego nadaje.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W