Chorizo w czerwonym winie

Chorizo w czerwonym winie
Oceń przepis:
53 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.9)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Chorizo pokroić w grube plasterki
(ok. 2,5 cm dł.). Dodać do cebuli, chwilę smażyć razem. Zalać czerwonym winem tak, by przykryło kiełbasę, dodać listek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn. Tłuszcz wytopiony po smażeniu można po zastygnięciu zebrać z wierzchu i używać do smażenia innych dań. Znakomicie się do tego nadaje.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA