Patatas bravas
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 600 g ziemniaków
- 2-3 łyżki oliwy
Pasta
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 utarte ząbki czosnku
- 1 łyżeczka kruszonej papryki cayenne
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Najlepsze są malutkie ziemniaki z cienką skórką, które wystarczy umyć i lekko obgotować. Zwykłe ziemniaki, należy ugotować w mundurkach na półtwardo. Jeżeli skórka jest gruba, trzeba ją obrać, cienką można zostawić. Ziemniaki pokroić w grubą kostkę. Składniki pasty wymieszać. Pastę wymieszać z ziemniakami. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć oblepione na czerwono ziemniaki, od czasu do czasu potrząsając patelnią. Smażyć, aż ziemniaki będą gorące, a pasta na nich zrumieniona. Podawać na ciepło.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W