Dorada z szynką pata negra

Dorada z szynką pata negra
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni Świeta (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotować marynatę: wymieszać oliwę z białym winem, solą, pieprzem, skórką cytrynową i posiekanym korzeniem imbiru. Filety podzielić wzdłuż na pół i wymieszać z marynatą. Odstawić, by się przegryzły. Każdy pasek ryby owinąć plasterkiem szynki. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec w temperaturze 160 stopni C przez 15 minut aż ryba będzie gotowa, a szynka zrumieniona. Podawać z koprem włoskim smażonym powoli na sklarowanym maśle.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA