Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 dwucentymetrowe plastry żółtego sera np. Goudy
- 2 łyżki morelowej marmolady
- olej do smażenia
- panierka:
- bułka tarta
- 2 jajka
- mąka
- sos wiśniowy:
- 25 dkg mrożonych wiśni
- 4 łyżki brązowego cukru
- skórka z pomarańczy
- 100 ml wiśniówki
- łyżka mąki ziemniaczanej
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W plastrze sera zrób kieszeń i nafaszeruj go marmoladą. Ser zwilż wodą i obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ser smaż na sporej ilości oleju, ale na wolnym ogniu.
Przygotuj sos. Na rozgrzaną patelnie wsyp wiśnie. Dodaj cukier, skórkę z pomarańczy i wiśniówkę.
Wiśnie duś na wolnym ogniu, aż zrobi się sos. Zagęść go mąką ziemniaczaną i dopraw solą.
Usmażony ser polej sosem wiśniowym. Smacznego!
Przygotuj sos. Na rozgrzaną patelnie wsyp wiśnie. Dodaj cukier, skórkę z pomarańczy i wiśniówkę.
Wiśnie duś na wolnym ogniu, aż zrobi się sos. Zagęść go mąką ziemniaczaną i dopraw solą.
Usmażony ser polej sosem wiśniowym. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W