Krem z pieczonych buraków z mlekiem kokosowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 4 duże upieczone buraki
- 1 duża czerwona cebula
- 2 łyżki oleju do smażenia, np. kokosowego
- 2 ząbki czosnku
- 600 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- soku z limonki do smaku
- 1 szklanka wody (opcjonalnie)
- kilka gałązek natki kolendry
- kilka pestek granatu do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upieczone buraki obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Drobno posiekany czosnek i cebulę podsmaż w garnku na oleju kokosowym. Dodaj buraki i wymieszaj. Całość zalej mlekiem kokosowym. Dodaj sól i pieprz i gotuj kilka minut aż składniki się połączą. Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj sok z limonki. Jeśli zupa jest zbyt gęsta możesz dodać przegotowaną wodę.
Przed podaniem udekoruj zupę listkami kolendry i pestkami granatu.
Przed podaniem udekoruj zupę listkami kolendry i pestkami granatu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W