Remulada selerowa

Remulada selerowa
Oceń przepis:
76 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrać seler, przepołowić i pokroić w cienkie słupki. Tak samo pokroić jabłko i zmieszać słupki w misce. W miseczce utrzeć żółtko z octem i musztardą. Dodawać po kropelce olej, żeby uzyskać gęsty majonez. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wmieszać ziarna fenkułu. Wymieszać majonez z selerem i jabłkiem. Zakryć i schłodzić przez kilka minut przed podaniem.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA