Tartinki z sardynkami

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Otworzyć puszki, odlać nadmiar oleju i ustawić je na długim półmisku. Przekroić bagietkę wzdłuż, a potem na mniejsze kawałki. Opiec je lekko i ułożyć wokół puszek. Pokroić cytrynę w kliny i ułożyć na półmisku. Podawać z zimnym masłem i świeżo zmielonym pieprzem.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W