Carpaccio z łososia z koperkiem

Carpaccio z łososia z koperkiem
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • 200g świeżego filetu z łososia
  • pół pęczka koperku
  • pieprz
  • sól

do dekoracji:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filet z łososia rozłożyć płasko i uformować w prostokąt. Posypać po całej powierzchni posiekanym koperkiem, odrobiną soli i pieprzu. Zawinąć w rulonik wzdłuż, mocno dociskając przy pomocy folii spożywczej. Mocno skręcić folię na brzegach, jak cukierek, by ryba pozostała w kształcie rulonika. Wstawić do zamrażarki. Kiedy mięso jest zamrożone kroić cieniutkie plastry na krajalnicy. Układać płasko na talerzu, posypywać wiórkami zmrożonego masła i cieniutkim krążkami czerwonej cebuli. Skropić sokiem z cytryny i uzupełnić przyprawy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA